Wat zeggen anderen

Ervaringen met coachings of therapietrajecten bij het LPPU

Door wie jij bent heb ik veel kunnen overwinnen. Ik heb nu zelfvertrouwen waar ik eerst bang was om te leven. Jij gaat niet boven me staan, want dan krijg ik verzet. Je reist met mij mee. Daardoor sta ik open voor besturing. Dan kan ik praten over diepere gevoelens. Je oprechte aanwezigheid maakt me rustig. Je luistert naar grenzen. Strengheid werkt niet bij mij. Ik zocht liefdevolle aandacht en heb dat bij jou kunnen vinden. Ik kan naar je luisteren en opnemen wat je zegt. Je legt dingen uit aan de hand van tekeningetjes waardoor ik het snap. Je geeft me het gevoel dat we er samen aan werken. Je geeft aan waar iets zit en legt me uit dat we daar wat mee kunnen. Je hebt geen oordelen. Je bent ook een leraar, en je doet er graag je best voor. Je bent wel sterk maar wil niet de autoriteit zijn. Je oefent geen macht uit. Ik wil je danken. Tegenwoordig leef ik met de dag en kan genieten van het leven en de kleine dingetjes zien die het leven iedere dag waard maken te leven.

Eigenlijk kwam ik voor hele andere dingen. Daar heb je me heel erg mee geholpen. Waar ik ook heel blij mee ben is dat ik door jouw voedingstips nu in ongeveer drie maanden 8 kilo ben kwijtgeraakt door alleen 3 dingen toe te voegen aan mijn eet patroon. Ik voel me beter, mijn huid is beter en ik heb meer energie. Dank je wel Puck

Ik was doorverwezen naar een oplossingsgerichte therapeut voor ondersteuning tijdens de zwangerschap. Ik moest namelijk met mijn medicijnen stoppen. Voor het eerst was voor mij therapie bijna leuk. Ik kreeg hoop door de gesprekken met jou, dingen werden haalbaar en te doen.

Bij jou was ik bereid om naar mijzelf te kijken. Jij nam het op voor mijn puberende dochter. Je liet mij (in)zien hoe ik uit de strijd kon blijven en toch bij mezelf kon blijven. Dit had direct een positief effect. Na een aantal gesprekken heb ik nu weer goed contact met mijn kind, de sfeer is weer ontspannen, ik sta meer voor wat ik wil en zeg dat ook. We doen weer leuke dingen samen en genieten ervan En… ze heeft de draad op school weer opgepakt. Mijn dochter zei overigens later een keer tegen mij dat het veel beter tussen ons ging omdat ik ‘een tijdje geleden het knopje omgezet’ had.

Ik was niet tevreden met mijn relatie, ik was zo vast gelopen. Je hielp me keer op keer in te zien wat ik bij mijn man wilde halen en dat ik daar zelf meer verantwoording kon gaan nemen in mijn leven. Ik heb geleerd in kleine stapjes te denken. Ik heb nu een hele fijne nieuwe relatie en ben heel gelukkig.

We hadden één afspraak en dat was voldoende om mijn leven de wending te geven die ik zo graag wilde. Dank daarvoor!

Bij deze wil ik je wel heel erg veel en hartelijk bedanken. Ik ga nu met een stuk minder faalangst door het leven. Ben heel erg blij met alles wat ik van je mocht leren over mijzelf. Ik kan het nu ook een stukje doorgeven aan anderen.

Misschien wel de meest belangrijke vraag tijdens mijn gesprekken met Puck, veelal nadat mijn zinnen over elkaar heen buitelden: "Je zinnen buitelen over elkaar heen, wat voel je nu eigenlijk in je lichaam?" Het was mijn eerste bewuste kennismaking met het feit dat er van alles opgeslagen zit in je lichaam. Puck liet mij dingen in perspectief plaatsen. Ze liet zien dat (en hoe) je uit een situatie kan (proberen te) stappen en er ook naar kan kijken. Ze maakte me bewust van terugkerende patronen en de manier waarop me opstel jegens anderen, maar ook hoe ik mezelf (niet) zie. Puck hielp bij mij uit elkaar rijgen van de wirwar aan gedachten. Ik was erg op mijn gemak bij haar. Daarnaast is Puck gewoon een heel leuk en betrokken mens, waarmee je - als het moment daarom vraagt - ook erg veel plezier kunt hebben